Forum informativ
Forum informativ

Va rugam sa va inregistrati deoarece:
*poti adauga linkul si bannerul tau gratuit pe linkultul.ilive.ro
*puteti pastra legatura cu noi.
*aveti acces la toate subiectele forumului.
*deveniti parte din comunitatea forum informativ!Pentru orice intrebare, sugestie, opinie,sfat sau daca nu ai gasit ceea ce cauti,posteaza sau creaza un topic nou in legatura cu acest subiect.

De asemenea poti folosi si functia search pentru a verifica daca nu s-a mai discutat despre acest subiect.

Informare placuta!
forum informativ

Forum informativ

Sustine acest forum.Like it!


Ultimele subiecte
» CUM SA TRIMITI SMS GRATIS PE MOBIL
Joi Apr 12, 2012 6:42 pm Scris de Admin

» follow twiter forum informativ
Joi Apr 12, 2012 4:45 am Scris de Admin

» Noul mers al trenurilor.Trenurile îşi schimbă numele de duminică
Dum Dec 11, 2011 5:27 pm Scris de Admin

» Top 10 cele mai vandute produse la eMag
Mar Dec 06, 2011 12:10 am Scris de Admin

» 5 minute in jurul pamantului,vedere de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale,Time Lapse View from Space
Dum Dec 04, 2011 3:42 am Scris de Admin

» sfat sa opresti schimbarea statusului pe yahoo messenger
Sam Dec 03, 2011 5:29 am Scris de Admin

» convert pdf to word,converteste documente pdf in word
Vin Dec 02, 2011 9:20 pm Scris de Admin

» Descarca Yahoo! Messenger 11.5
Joi Dec 01, 2011 8:47 pm Scris de Admin

» 1 decembrie, programul manifestarilor de Ziua Nationala in Iasi
Joi Dec 01, 2011 2:30 am Scris de Admin

» funcțiile Calculatorului din Windows
Lun Noi 21, 2011 11:41 pm Scris de Admin

» Romanian New House Music 2011
Sam Noi 19, 2011 3:04 am Scris de Admin

» download Bitdefender Antivirus Free Edition-protecţie eficientă şi simplificată
Vin Noi 18, 2011 2:39 am Scris de Admin

» YMads.com monetizeaza-ti blogul,site-ul sau forumul tau
Dum Noi 13, 2011 11:00 pm Scris de Admin

» despre Lord of ultima,browser game lansat de Electronic Arts
Dum Noi 13, 2011 9:50 pm Scris de Admin

» Marie Curie, cercetatoarea aniversata de Google la 144 ani de la nastere
Lun Noi 07, 2011 11:38 pm Scris de Admin

» ŞERBAN HUIDU a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit frontal un Logan. Doi pasageri din Dacie AU MURIT
Dum Oct 16, 2011 7:11 pm Scris de Admin

» Noul iPhone 4S costa doar 25
Sam Oct 15, 2011 7:44 am Scris de DeM3nT

» Zilele Iasului 2011,programul sarbatorilor Iasului,concert 14 octombrie
Vin Oct 14, 2011 4:28 am Scris de Admin

» download Windows 8 Developer Preview
Joi Sept 15, 2011 7:59 pm Scris de Admin

» 11 septembrie 2001, zece ani mai tarziu
Dum Sept 11, 2011 4:44 am Scris de Admin

Nu ai gasit ce te intereseaza?Cauta pe Google!


Parteneri
forum gratuit


parkour

In jos

parkour

Mesaj Scris de Admin la data de Dum Iul 04, 2010 1:32 am

discuta despre tot ceea ce tine de acest sport
daca deja il practici,ofera cateva sfaturi,intamplari,momente frumoase,dificile, incepatorilor
Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier Sept 01, 2010 7:00 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 610
Data de inscriere : 03/07/2010
Localizare : iasi

http://informativ.forumz.ro

Sus In jos

Re: parkour

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Sept 01, 2010 6:56 pm

Ce este Parkour? Question

Parkour (prescurtat PK) este o disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp.

Practicanții acestei discipline se numesc traceur-i. Antrenamentul acestora include elemente din spațiul cotidian (artificial sau natural) cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc. Ei consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate cât și unul de depășire a limitărilor autoinduse.

*Freerunning este termenul folosit de Sebastien Foucan în documentarul Jump London pentru a se referi la parkour, termen care a ajuns ulterior să descrie un sport bazat pe acrobații, diferit de disciplina originala Le Parkour.

Privire de ansamblu

Parkour este o disciplină fizică inspirată de mișcarea corpului omenesc. Se concentrează pe mișcarea eficientă, neîntreruptă înainte, peste, pe sub, în jurul și prin obstacole (atât naturale cât și artificiale) într-un anume mediu înconjurător. Astfel de mișcare poate apărea sub formă de fugă, sărituri, cățărări și tehnici mai complexe. Scopul parkour-ului este ca practicantul să-și adapteze mișcarea la orice obstacol din calea sa.

Unii oameni găsesc multe similarități între parkour și cascadoriile și tehnicile celebrului actor și practicant de arte marțiale Jackie Chan. Totuși, alții privesc parkour-ul ca pe o artă asemănătoare dansului: o formă de a materializa mișcarea corpului omenesc în cea mai frumoasă formă a sa. Parkour este adesea legat de ideea de libertate, în forma abilității de a depăși aspecte din preajma ta care tind să limiteze, de exemplu balustrade, grilaje, rampe, scări sau pereți, cuprizând libertatea la un nivel non-fizic deasemenea.Acest parkour este considerat de uni indivizi ca un sport insa este o arta a vieti de zi cu zi care reiese doar prin faptul ca nu exista competie pentru ca fiecare traceu are stilul sau!

Istorie

Antrenamentul este inspirat din "L'éducation Physique Virile Et Morale Par La Méthode Naturelle" (metoda naturală de educație fizică și morală) cunoscută și sub denumirea de Hebertisme, concepută de Georges Hébert (1875-1957), fost ofițer naval care în călătoriile sale în Africa a fost uimit de abilitățile fizice ale populației indigene: „Corpurile lor erau splendide, flexibile, sprintene, agile, rezistente și cu toate astea nu aveau un alt antrenor în gimnastică decât viața lor în natură.“ G. Hébert

Această metodă naturală consta original în construirea unor trasee cu obstacole, parcours du combattant, în care, pe lângă mișcările specifice parkour de astăzi, se regăseau și probe de înot, de ridicare de obiecte grele, de aruncare a unor obiecte, cvadrupedie și de luptă corp la corp cu un partener. Spre deosebire de parkour, în "metoda naturala", toate exercițiile sunt executate fără încălțăminte iar scopul metodei este acela de a crea indivizi puternici atât fizic cât și psihic, moral: "etre fort pour etre utile" (puternic ca să ajuți) și "etre et durer" (A fi si a exista) fiind motto-urile practicanților. Acest gen de trasee inspirate din metoda naturală se regăsesc și astăzi în incintele militare din toată lumea.

Cel care a preluat și a adaptat metoda naturală a fost David Belle (n. 29 aprilie 1973), inspirat de tatăl său, Raymond Belle (1939 - 1999), fost militar în Vietnam recunoscut pentru faptele sale de eroism în cadrul "sapeurs-pompiers" - pompierii militari din Paris. David Belle a părăsit școala la 15 ani și s-a dedicat în totalitate dezvoltării artei sale, Le Parkour. Pe acest drum l-au urmat mai multe persoane printre care și grupul Yamakasi, Jerome Ben Aoues, Sebastien Foucan, Les Tracers ș.a.Sa futa

În urma popularizării disciplinei, mai ales prin documentarul Jump London, urmat apoi de Jump Britain, diferite ramuri bazate pe latura fizică a parkour au apărut, înclinate mai degrabă spre mișcări spectaculoase. Aceste discipline sunt: 3run, free-running, etc. Altele bazate pe aceleași principii au fost aduse în actualitate: yamakasi, multilevelmoves, tricking, street stunts.

Non-rivalitate

O campanie a fost pornită pe 1 mai 2007 de către portalul Parkour.NET pentru a conserva filozofia parkour împotriva competiției sportive și a rivalității.În cuvintele lui Erwan (Hebertiste):
„ Competiția împinge oamenii să lupte împotriva altora pentru satisfacția unei mulțimi și/sau beneficiul câtorva oameni de afaceri prin impresionare. Parkour e unic și nu poate fi un sport de competiție fără a-și ignoră esența altruistă de a se dezvolta. Dacă parkour devine un sport, va fi greu să predai și să răspândești cu seriozitate parkour ca o activitate non-competitivă. Prin aceasta se va răspândi un nou sport care, dacă va fi numit parkour, nu-și va mai păstra esența filozofică."

Terminologie

Traceur : Practicant de parkour. Termenul provine din verbul "tracer" care în limbajul de argou francez înseamnă "a scăpa", a evada sau a ajunge undeva rapid prin fugă sau pe bicicletă sau cu mașina, a te grăbi.

Un traceur este o persoană care a trecut deja printr-un proces de antrenament și are experienta și capacitatea să execute mișcările și săriturile care compun Parkour-ul, un traceur ar putea fi considerat un atlet.

Cei care încep cu un antrenament adecvat se pot asemăna ucenicilor, ceilalți care încep să sară și să se joace de-a Parkour se aseamănă mai mult amatorilor. (fanilor)

Așa cum nimeni nu poate fi doctor, inginer sau arhitect până nu trece examenul final, înainte de acesta este doar un student.

Tehnici de bază în Parkour:

* Demi Tour | Turn: Folosit pentru plasarea pe cealaltă parte a unui obstacol ca să poți trece la următorul.

* Franchissement | Underbar: Saltul printr-un spațiu îngust cu picioarele în față și ajutat de mâini pentru stabilitate.

* Laché: Lacher înseamnă literal a da drumul. Când atârni de un obstacol și cazi ca să te prinzi de altul.

* Passement | Salt | Speed : Termenul general pentru orice tip de salturi peste obstacole.
* Saut de Chat | Saltul pisicii | Kong: Ne lansăm, punem mâinile pe obstacol, aducem picioarele la piept după care împingem și cu mâinile - în acest moment picioarele sunt încadrate de mâini și trec printre ele pentru o aterizare pe cealaltă parte a obstacolului.

* Passe Muraille | Wall Climb : Trecerea peste ziduri înalte sau obstacole similare.

* Planche | Ridicare: Să ajungi din atârnat într-o pozitie deasupra obstacolului.

* Reverse | 360 : Un tip de salt folositor când te afli la un unghi diferit de obstacol sau când ești foarte aproape de obstacol.

* Roulade | Rostogolire: Rostogolirea diagonal pe spate folosită pentru transferul de inerție/energie din salturi.

* Saut de Bras | Săritură cu brațe | Cat Leap : Aterizarea pe un obstacol în atârnat/ghemuit, mâinile apucă marginea și astfel susțin întreg corpul.

* Saut de Détente | Săritură în lungime: Saltul dintr-un loc în altul peste o distanță/lacună.

* Saut de Fond | Săritură de fond: Un salt undeva jos urmat de obicei de o rostogolire.

* Saut de Précision | Săritură de precizie: Un salt de pe un obiect pe un altul îngust/mic.

* Tic Tac: împingi cu un picior pe un obstacol, de obicei un zid, pentru a putea trece peste alt obstacol.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 610
Data de inscriere : 03/07/2010
Localizare : iasi

http://informativ.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum